چای زردچوبه چه خواصی دارد؟ (همراه با طرز تهیه)

خواص چای زردچوبه و طرز تهیه چای زردچوبه
قبل از مصرف چای زردچوبه باید نکاتی در مورد مصرف زردچوبه بدانید. مثلا دانستن خواص زردچوبه و عوارض آن می‌تواند شما را به این نتیجه برساند که  آن را به چه مقدار و چه صورت مصرف کنید. یا اینکه چای زردچوبه را می‌توانید با چه چیزهایی تهیه کنید چون مثلا مصرف زردچوبه با شیر می‌تواند خواص بهتری داشته باشد. پس بیایید با چای زردچوبه بیشتر آشنا شویم.

خواص درمانی چای زردچوبه

زردچوبه ادویه‌ای به رنگ زرد روشن یا نارنجی است که به طور معمول درادویه کاری یا سس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ادویه از ریشه زرد چوبه گرفته می شود. از هزاران سال پیش تا کنون این گیاه به عنوان دارو شناخته شده و به خاطر خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از روش‌‌های مصرف زردچوبه، استفاده از آن به صورت چایی است. ریشه زردچوبه پس از آسیاب شدن آرد بسیار لطیفی می‌دهد که از آن می‌توان در تهیه دمنوش یا چایی زردچوبه استفاده کرد. خواص این چای عبارتند از:

1. بهبود درد ورم مفاصل (یا همان بیماری آرتروز معروف)

یکی از خواص اصلی چای زردچوبه کاهش ورم مفاصل در افرادی که بیماری آرتروز دارند، می‌باشد. این چای علائم درد را هم کاهش می دهد. یک بررسی در مورد این نوع چای نشان داد که یک ترکیب فعال به نام کورکومین در زردچوبه وجود دارد که باعث می‌شود خاصیت کاهش درد برای مبتلایان به آرتروز را دارا باشد.

2. کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

مدت‌هاست که محققین در حال تلاش برای کشف دلیل ایجاد بیماری آلزایمر در انسان‌ها هستند. به نظر می‌رسد که همان ترکیب فعال کورکومین که در زرد چوبه وجود دارد می‌تواند کمک کند تا درصدی ازبروز این بیماری جلوگیری به عمل بیاید. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این ادویه از آسیب‌هایی که منجر به بیماری آلزایمر می‌شوند تا حد زیادی جلوگیری به عمل می‌آورد. جالب‌تر اینجاست که بعضی از تحقیقات نشان‌دهنده این هستند که زردچوبه می تواند باعث کاهش ارتباطات سیناپسی و افزایش انباشت آمیلوییدهایی که مربوط به پیشرفت این بیماری است بشود.

ریشه زردچوبه، خواص زردچوبه و چای آن

3. پیشگیری از سرطان

چای زردچوبه خواص دارویی زیادی اعم از ضدسرطانی بودن وضدالتهابی بودن دارد که می‌تواند از بیماری سرطان پیشگیری کند. انستیتوی ملی سرطان ترکیب فعال کورکومین را به عنوان یک ماده ضد سرطان شناخته است.

4. بهبود بیماریی‌هایی مانند کولیت زخم معده:

کولیت زخم معده یک بیماری مزمن است که در انتهای دستگاه گوارش زخم‌هایی ایجاد می‌کند. زردچوبه می تواند به بهبود علائم این بیماری کمک کند. بر طبق مطالعات مرکز درمانی و مطالعاتی دانشگاه مریلند درصورتی که بیماران این مرکز از این ادویه پرخاصیت استفاده کنند، سریعتر بهبود یافته و به میزان قابل توجهی بیماری‌شان کمتر عود خواهد کرد.

5. تقویت سیستم ایمنی بدن

تحقیقات نشان داده است که زردچوبه می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، حتی در افرادی که سیستم ایمنی آنها دچار مشکل شده است.

6. کاهش کلسترول

کلسترول بد می‌تواند خطر وقوع سکته یا سایر مشکلات قلبی را در بدن افزایش دهد. هر چه کلسترول بد غذاهای‌تان کاهش یابد احتمال کمتری دارد دچار این مشکلات شوید. یک تحقیق که در سال 2008 انجام شد، اثبات کرد که میزان اندکی از کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند تاثیر شگرفی بر روی میزان کلسترول بد یا همان ال دی ال داشته باشد و با سطوح مختلف کلسترول در ارتباط باشد.

ترکیب شیر با زردچوبه، زردچوبه در بارداری

7. درمان ورم عنبیه

ورم عنبیه همان قسمت رنگدانه چشم است و وقتی دچار التهاب شود زردچوبه به بهبود آن کمک می‌کند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کورکومین یافت شده در این ادویه مرغوب می‌تواند به اندازه کورتیکواستروئیدها در درمان این بیماری تاثیرگذار باشد در حالی که اصلا عوارض جانبی برای بدن ندارد!

طرز تهیه چای زردچوبه

برای درست کردن چای زردچوبه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • 3 تا 4  فنجان آب را جوش بیاورید.
  • 2 قاشق غذاخوری زردچوبه را در آب جوش اضافه کنید و هم بزنید.
  • برای 5 تا 10 دقیقه دست نگه دارید تا بجوشد.
  • چای را در ظرف دیگری خالی کنید.
  • بر حسب سلیقه عسل، افشره تازه لیمو، آب پرتقال یا شیر را به چای اضافه کرده و میل نمایید. (در بسیاری از منابع بر روی مصرف زردچوبه با شیر تاکید کرده‌اند.)

مصرف زردچوبه خطر هم دارد؟

تا زمانی که از این ماده به طور معتدل استقاده شود خطری برای شما در بر نخواهد داشت. فقط توجه داشته باشید که در صورت داشتن بیماری‌های زیر با پزشک‌تان مشورت کنید:

  • تورم کیسه صفرا
  • سنگ کیسه صفرا
  • انسداد روده بزرگ
  • زخم معده
  • دیابت (زردچوبه باعث افت سطح قند خون می‌شود.)

مصرف بی رویه زردچوبه هم می‌تواند اثرات زیر را داشته باشد:

  • افزایش ترشح اسید معده که می‌تواند در نهایت منجر به زخم معده شود.
  • رقیق کردن خون و افزایش احتمال بروز کم‌خونی.

پس توجه داشته باشید که در صورتی که عمل جراحی در پیش دارید از ۲ هفته قبل مصرف زردچوبه را متوقف کنید.

خواص زردچوبه و آب گرم، زردچوبه و لاغری

فواید چای زردچوبه بیشتر شامل حال چه کسانی می‌شود؟

این نوشیدنی برای اکثر افراد بی خطر است. چای زردچوبه همانطور که گفته شد درد را کاهش می‌دهد و ورم مفاصل را بدون هیچ گونه عوارضی بهبود می‌بخشد به طوری که این تاثیر را برخی از داروها مانند ان.سایدز ندارند ضمن اینکه بسیاری از این داروها باعث ایجاد خونریزی داخلی، زخم وکاهش تعداد گلبول‌های سفید می‌شوند.

پس تقریبا همه می‌توانند از خواص چای زردچوبه بهره ببرند. علی‌الخصوص که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و نقش یک محافظ در مقابل سرطان ایفا می‌کند. بیمارانی که دچار ورم مفاصل هستند بیشتر از همه می‌توانند از این چای بهره ببرند، هرچند بیماران دیابتی یا دارای کم‌خونی یا تالاسمی مینور باید قبل از مصرف این ماده از پزشک خود مشورت بگیرند.

شما تا به حال چای زردچوبه نوشیده‌اید؟ میانه‌تان با طعمش چطور است؟ هر تجربه‌ای از نوشیدن چای زردچوبه دارید می‌توانید از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع : https://www.healthline.com

کپی برداری با ذکر لینک سایت مجاز است

  • نویسنده : فائزه حسینی
    • امتیاز :
    • 1
    • 0
  • تاریخ انتشار : 1398/01/08
  • تعداد مشاهده : 5465 بار
مقالات مرتبط
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید