رفتار پدر و مادر با دختر و پسر نوجوان
رفتار مادرها با دختران نوجوان :
بیشتر مادرها با دختران نوجوانشان مشکل دارند، چون مادرها اغلب سعی میکنند بر همه ی کارها و برنامه های دخترانشان نظارت داشته باشند. دخترها نیز با این کار مادرانشان سخت مخالفت میکنند و آتش بیار معرکه میشوند، چون آنها معتقدند اکنون به آزادیهای بیشتری احتیاج دارند و نباید همیشه مطیع خواسته های مادرشان باشند. دختران نوجوان وقتی به سن بلوغ میرسند، احساس میکنند باید در مقابل مادرانشان بایستند و از حقوق خودشان دفاع کنند، از این رو رفتارهای خشونت آمیز از خودشان نشان میدهند. مادران در این شرایط میتوانند با استفاده از مهارتهای تربیتی، رابطه ی بهتری با دخترانشان داشته باشند.

آنها میتوانند بدون استفاده از زور و تهدید کردن دخترانشان، بدون اینکه مجبور شوند صدای خودشان را بلند کنند و عصبانی شوند، بر کارهای فرزندانشان نظارت داشته باشند. اما متاسفانه مادران بدون اینکه بدانند به جای این کار با رفتارهای نامناسب شان باعث میشوند مخالفت های دخترانشان با آنها بیشتر شود.

رفتار پدرها با دختران نوجوان
پدرها اغلب وقتی دخترانشان مشکلی دارند،سعی میکنند پاسخ مشکل او را پیدا کنند و پای حرفهای دخترانشان نمینشینند؛ با این کار دخترها از پدرانشان فاصله میگیرند. مردها نمیدانند که دخترانشان نیاز دارند با آنها حرف بزنند و فقط به دنبال نصیحت کردن و کمک کردن به آنها هستند. مردها بیشتر اوقات فکر میکنند که وظیفه ی آنها اصلاح مشکلات و بهبود شرایط است در حالی که بیشتر اوقات دختران و همسران آنها فقط میخواهند با آنها حرف بزنند.
پدرها بیشتر مسئولیت امرار معاش خانواده را دارند، از این رو فرصت چندانی برای آنها باقی نمی ماند تا در جریان جزئیات مسائل و مشکلات خانواده و تربیت فرزندان قرار گیرند؛ به همین دلیل ممکن است دخترها فکر کنند، پدرانشان به آنها اهمیت نمیدهند. اما حقیقت این است که پدرها به دخترانشان خیلی اهمیت میدهند؛ به همین دلیل است که آنها سخت کار میکنند. اما از آنجایی که آنها مشغله ی زیادی دارند، نمیتوانند در جریان جزئیات زندگی باشند و فقط به مسائل بزرگ و مهم توجه میکنند.

مثلا نحوه ی لباس پوشیدن دختر و اینکه آیا شلوار جینی که پوشیده و مدل مویش به لباسش می آید یا نه، چندان برای یک پدر مهم نیست. متاسفانه این کار پدرها درست نیست. وقتی آنها به چنین جزئیاتی در زندگیشان اهمیت نمی دهند، دخترها فکر میکنند که پدرانشان به آنها اهمیت نمیدهند و به آنها توجه ندارند.
بنابراین اگر پدرها میخواهند روابط خوبی با دخترانشان داشته باشند، باید از کارهای آنها پرس و جو کنند و بدون اینکه آنها را نصیحت و راهنمایی کنند، با فرزندانشان حرف بزنند.
رفتار مادر با پسر نوجوان
مادران نیز اغلب با دستور دادنهای بیش از حد به پسرانشان و مجبور کردن آنها به کاری، به خصوص وقتی که به انجام ندادن آن کار اصرار دارند، غرور آنها را میشکنند. مادرها اغلب شکایت میکنند که پسرشانبه حرفهای آنها گوش نمیکنند. آنها به این دلیل حرف گوش نمیکنند که مادر خیلی آنها را نصیحت و راهنمایی میکند. بطور کلی پسرها در مقایسه با دخترها به آزادی عمل واستقلال بیشتری نیاز دارند.
آنها باید بتوانند ثابت کنند که چه کارهایی را میتوانند به تنهایی و بدون کمک دیگران انجام دهند. وقتی به آنها بیش از حد کمک کنیم، آنها فکر میکنند که ما به آنها اعتماد نداریم و با این کار رابطه آنها با ما خراب میشود و دیگر به حرفهای ما گوش نمیکنند.

بطور کلی پسرها در مقایسه با دخترها به آزادی عمل واستقلال بیشتری نیاز دارند
مادران سعی میکنند برای مهار کردن پسرانشان برای آنها سخنرانی کنند و یا اینکه زود از کوره در میروند و از دست آنها عصبانی میشوند. این اشتباه مادران باعث میشود که پسرانشان از آنها فاصله بگیرند و آنها نتوانند بر کارهایشان نظارت داشته باشند. وقتی پسری به حرفهای مادرش گوش نمیکند و خواسته های او را برآورده نمیکند، پسرش به لجبازیهای خودش ادامه خواهد داد. مادر در این شرایط باید آماده باشد تا فرزندش را مدتی در اتاقی تنها بگذارد.
اگر در این شرایط او دست روی دست بگذارد و منتظر بماند تا پدر به خانه بیاید و شرایط را بهبود ببخشد، دیگر پسرش از او حرف شنوی نخواهد داشت. طرز برخورد پدر با مادر نیز در این میان به نحوه ی برخورد پسر با مادرش تاثیر میگذارد. مثلا وقتی مادر شام درست میکند و از همه میخواهد برای خوردن شام بروند، ولی پدر به او اهمیت نمیدهد و جواب او را نمیدهد بچه ها از نحوه ی برخورد او با مادرشان الگو میگیرند و آنها نیز به حرف های مادر توجه نمیکنند.
بچه ها همیشه چشم به کارهای بزرگترهایشان دارند و از آنها تقلید میکنند. وقتی پدر به حرفهای همسرش گوش نمیکند، پسر نیز به خودش اجازه میدهد همینگونه با مادرش رفتار کند و به او بی اعتنایی کند. درست به همین دلیل است که باید زن و شوهرها سعی کنند جلوی بچه ها بحث و مشاجره نکنند و در خلوت مشکلاتشان را حل کنند. وقتی مادری جلوی بچه هایش از شوهرش شکایت میکند که چرا به او احترام نمیگذارد، ناخودآگاه به فرزندشان این پیام را منتقل میکند که آنها نیز میتوانند به او بی احترامی کنند.
رفتار پدر با پسر نوجوان
پدرها میتوانند با کارهایی که با کمک پسرانشان انجام میدهند، رابطه ی خوبی با آنها داشته باشند.با این کار پسرها میتوانند از راهنماییها و تجارب پدارنشان استفاده کنند.پدرها و پسرها خیلی نیاز ندارند که با هم حرف بزنند در عوض باید آنها رابطهی خوبی با هم برقرار کنند.
پدر نباید از پسرانشان زیاد انتقاد کنند و معایب کارهایشان را به رخ آنها بکشند. پسرها از پدرانشان انتظار دارند که به آنها دلگرمی بدهند و به آنها بگویند کارهایشان مشکلی ندارد و مثل همهی مردهای دیگر است.
پدرها باید مراقب باشند که از پسرانشان بیش از حد انتظار نداشته باشند
پسرها اغلب به دنبال رسیدن به هدفی در زندگیشان هستند. وقتی آنها در کاری شکست میخورند، از پدرانشان انتظار دارند که آنها را درک کنند و به آنها آرامش دهند و بگویند که قدر کارهای آنها را میدانند. پدرها نباید مدام به پسرشان بگویند که تلاش آنها کافی نبوده و میتوانستند کار بهتری انجام دهند. پدرها باید بدانند که بچه ها از نظر استعداد و توانایی با هم فرق دارند و میزان یادگیری آنها نیز متفاوت است.

وظیفه ی آنها است که نقاط قوت و استعدادهای فرزندانشان را کشف کرده و با تشویق و تمجید استعدادهای فرزندانشان را شکوفا سازند. وقتی پدری سعی میکند بدون تهدید و تنبیه کردن رابطه ی خوبی با پسرش داشته باشد، فرزندش نیز نهایت سعی خودش را خواهد کرد که این رابطه ی خوب را حفظ کند. او دیگر نمیترسد که مبادا به خاطر اشتباهاتش، پدرش او را تنبیه کند. او در تمام مدتی که در کنار پدرش زندگی میکند، به راحتی پیش پدرش میرود و از راهنمایی ها و تجارب او استفاده میکند.
منبع: سایت چی نیاز داری
کپی برداری با ذکر لینک سایت مجاز است