8 راه ساده برای افزایش اعتماد به نفس

بالا بردن اعتماد به نفس
افزایش اعتماد به نفس در افراد، نیروی مثبت ایجاد میکند. اعتماد به نفس میتواند زندگی شخص را دچار تحول کند و یک تغییر 180 درجه ای در او بوجود آورد. اما چگونه اعتماد به نفس را در خودمان افزایش دهیم. شاید در ظاهر خیلی سخت بیاید ولی کافی است تصمیم بگیرید و اولین اقدام را انجام دهید. در اینجا 8 تکنینک برای بالا بردن اعتماد به نفس را آورده ایم.

راههای افزایش اعتماد به نفس:

زمانی به ارزش واقعی خود پی خواهید برد که تنها یک نظر و عقیده برایتان اهمیت و اولویت داشته باشد؛ نظر خودتان. این نظرات باید با دقت ارزیابی و تعدیل شوند چرا که ما حتی قادر هستیم یکی از سرسخت‌ترین منتقدان نسبت به رفتار و اعمال خود باشیم. بنا بر گفته ی دکتر گلن آر شیرالدی نویسنده کتاب "عزت نفس"، یک نفس سالم همواره نظری واقع‌گرایانه و قدر شناسانه نسبت به خود دارد. او می‌نویسد:

بدون قید و شرط همه ما از بدو تولد تمامی ارزش‌های والای انسانی را که در طول زندگی به آن‌ها نیاز پیدا می‌کنیم، همراه خود داریم و با این ارزش‌ها متولد می‌شویم بااین‌حال هر انسان منحصر به فرد بوده و ترکیب متفاوتی از این ارزش‌ها را داشته و در طول زندگی آن‌ها را ارتقاء می‌بخشد.

افزایش اعتماد به نفس
 

وی بر این موضوع تأکید دارد که ارزش‌های درونی مستقل از عوامل بیرونی و عوامل محیطی همچون ثروت، تحصیلات، مقام و جایگاه اجتماعی و سلامتی هستند. بعضی افراد در هر حرکت جهان و روابط خود به دنبال اثباتی برای اعتقادات محدود خود هستند. این افراد همچون یک قاضی دائماً خود را در صحنه دادگاه ذهنی و محاکمه درونی قرار می‌دهند و دائماً خود را مورد انتقاد و سرزنش قرار می‌دهند.
در زیر می‌توانید 8 گام مؤثر به منظور افزایش احساس اعتماد به نفس در خود را بیاموزید:

1. آگاه باشید


ما نمیتوانیم چیزی را تغییر دهیم مگر آنکه متوجه وجود مشکل و نیاز به تغییر در آن شویم. با ایجاد یک آگاهی ساده نسبت به نقاط ضعف خود می‌توانیم بر احساسات منفی که از آن‌ها سرچشمه می‌گیرد، غلبه کنیم، این باعث می‌شود که ما نسبت به آن باور کمتری پیدا کنیم. بدون این آگاهی ما به راحتی می‌توانیم در دام عقاید خود افتاده و به آن محدود شویم. مدرس مدیتیشن آلن لوکاس می‌گوید: هرآنچه را به ذهنتان خطور می‌کند باور نکنید، آن‌ها فقط افکار هستند... افکار!

اعتماد به نفس
 

به محض این‌که خود را در مسیر انتقاد شخصی قرار دهید، به آرامی متوجه می‌شوید که چه اتفاقی رخ می‌دهد. در مورد این معضل ذهنی، آگاهی داشته باشید و دائماً به خود یادآوری کنید که این‌ها تنها افکار شما هستند و لزوماً واقعیت ندارند.

این را هم بدانید :  مراحل ساده مدیتیشن در خانه

2. داستان را تغییر دهید


همه ما بر اساس روایت یا داستانی که درباره خودمان ساخته‌ایم به درک خویش می‌پردازیم و خود را به تصویر می‌کشیم. اگر تصمیم دارید این داستان را تغییر دهید ابتدا باید بدانید که چگونه شکل گرفته است و ما این پیام را درباره خود از کجا دریافت کرده‌ایم؟ ما صدای چه کسی را به درونمان راه داده‌ایم؟ روانشناسی به نام جسیکا کوب لنز می‌گوید: "گاهی اوقات افکار منفی غیر ارادی همچون اینکه "تو چاقی" و یا اینکه "تو تنبل هستی" می‌تواند بارها و بارها در ذهن شما تکرار شود و پس از آن شما شروع به پذیرش این افکار می‌کنید و کم‌کم به باور شما مبدل می‌شوند".

این افکار قابلیت یادگیری و پذیرش در شما را دارند به این معنی است که می‌توانند از خاطر شما نیز پاک شده و فراموش شوند؛ چرا که هر چیز قابل یادگیری در عین حال، غیرقابل یادگیری نیز خواهد بود. شما می‌توانید با تصدیق خود مسیر، تغییر را آغاز کنید. می‌خواهید به چه چیزهایی درباره خود باور داشته باشید؟ آن‌ها را در غالب یک جمله درآورده و هر روز با خود تکرار نمایید.


توماس بویسی یکی از حامیان استفاده از جملات تاکیدی است. تحقیقات بویسی و همکارانش نشان می‌دهد که "تعلیمات روانی" درباره تاکیدات مثبت (به طور مثال نوشتن چند نقطه قوت در یک لحظه در ارتباط با خود) می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. افزایش جملات مثبتی که فرد در هر دوره در ارتباط با خود می‌نویسد رابطه مستقیمی با بهبود وضعیت وی دارد.

3. از افتادن در دام مقایسه و ناامیدی شدیداً اجتناب کنید


روان درمانگری به نام کیمبرلی هرشنسون می‌گوید: "دو نکته ای که من همیشه به آن تأکیددارم این است که پذیرفتن را تمرین کنید و از مقایسه خود با دیگران دست بکشید. این نکته که شخصی در رسانه‌های اجتماعی یا در اطراف شما ظاهری شاد دارد الزاماً به معنای شاد بودن او و نبودن مشکل در زندگی وی نیست. مقایسه تنها موجب کاهش اعتماد به نفس شما شده و اضطراب و استرس شما را افزایش داده و گاهی به خودکشی نیز منجر می‌شود. عدم اعتماد به نفس در نتیجه این گونه مقایسات بر سلامت روانی شما و حوزه های دیگر زندگی تان از جمله کار، سلامت جسمی و روابط اجتماعی تاثیر می گذارد.

4. ستاره راک درونی خود را بیرون بکشید


آلبرت انیشتین می‌گوید: "هر کسی یک نابغه است. ولی اگر یک ماهی را از روی توانایی‌اش در بالا رفتن از درخت قضاوت کنی، آن ماهی تمام عمرش را با این باور زندگی خواهد کرد که یک احمق است".

بهبود اعتمادبه‌نفس

تمامی ما نقاط قوت ضعف خود را داریم فرضا یک ستاره موفق موسیقی ممکن است یک آشپز وحشتناک باشد. تشخیص دهید که نقاط قوت شما چه هستند و در زمانی که دچار تردید شده اید به کمک اعتماد به نفس، آن‌ها را به‌کارگیرید. احساس ناامیدی از خود در زمانی که شکست خوردید و یا سقوط کرده‌اید، بسیار طبیعی است، اما به خودتان یادآوری کنید که باید یک دیدگاه واقع‌گرایانه نسبت به خود و اتفاقی که افتاده داشته باشید و مجدد بلند شوید و بر اساس توانایی‌های خود گام بعدی را بردارید.


روان‌درمان گر و روانشناس روابط جنسی "کریستی اوراستریت" پیشنهاد می‌کند که از خودتان بپرسید: " آیا در زندگی خود با زمان‌هایی مواجه شده اید که بالا بودن اعتماد به نفس شما را حیرت‌زده کرده باشد؟ در آن مرحله از زندگی چه کرده‌اید؟" اگر برایتان دشوار است که ویژگی‌های منحصر به فرد خود را تشخیص دهید می‌توانید برای این کار از یک دوست کمک بگیرید. گاهی دیگران بهتر می‌توانند از بیرون به ما نگاه کرده و نقاط قوت و ضعف ما را به‌روشنی ببینند و به ما در کشف این مزیت‌ها و معایب شخصیتی یاری رسانند.

5. ورزش کنید


بسیاری از مطالعات وجود رابطه مثبت بین ورزش، فعالیت‌های بدنی و میزان اعتماد به نفس و بهبود سلامت روانی را تأیید کرده‌اند. دبی ماندل، یک مبتلا به استرس می‌گوید:

"ورزش موجب تقویت همزمان وضعیت روحی و جسمی می‌شود. به‌خصوص در زمان افزایش وزن که یک عامل مهم در کاهش اعتماد به نفس است، تمرینات ورزشی به شما کمک می‌کند وزن خود را در حد نرمال، ثابت نگه‌دارید."

ورزش روزانه شما را در حول مراقبت از خودتان سازمان‌دهی می‌کند و ماندل پیشنهاد می‌کند در برنامه روزانه خود ورزش را بگنجانید و از تغییراتی که در شما ایجاد می‌کند شگفت‌زده شوید. همچنین دیگر شیوه‌های مراقبت شخصی همچون تغذیه مناسب و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر احساسات فرد و بالا بردن اعتماد به نفس وی خواهد داشت.

6. به دیگران کمک کنید


هرشنتون پیشنهاد می‌کند در کمک به دیگران داوطلب شوید. کمک کردن به افرادی که با شانس و اقبال بدی مواجه شده‌اند و کمتر خوش‌شانس بوده‌اند موجب می‌شود ذهنتان منحرف شده و کمتر به مسائل و مشکلات خود فکر کنید.
وی می‌افزاید: من دریافته‌ام که هرچه یک انسان در زندگی خود کارهای خوب و مثبت بیشتری انجام دهد که قابل افتخار کردن باشد،اعتماد به نفس این افراد نیز تقویت میشود. انجام کارهایی که موجب احترام گذاشتن شما به خودتان شود، کلیدی است که ارزش فرد را بین دیگران و حتی در ذهن خودش ارتقاء می‌بخشد. کمک به یک مرکز نگه داری بی خانه مان‌ها، پناهگاه حیوانات، وقت گذراندن در سازمان‌های خیریه و امداد رسانی و ... همگی کارهایی ارزشمند هستند و موجب می‌شوند که ارزش و اعتماد به نفس شما افزایش یابد.

بهبود اعتمادبه‌نفس
 

این یک حقیقت روشن است که هر فعلی که ما در این دنیا به انجام می‌رسانیم همچون یک بومرنگ عمل می‌کند و عواقب و نتایج آن به سوی خود ما بازمی‌گردد. برای اثبات این موضوع به خودتان، در طول یک روز به تمام کسانی که با آن‌ها برخورد می‌کنید انرژی و افکار مثبت منتقل کنید، بی شک متوجه بهبود حال خود و بازگشت این انرژی به سمت خودتان خواهید شد.

7. بخشش


آیا کسی در زندگی شما وجود دارد که هنوز او را مورد بخشش قرار نداده باشید؟ یک شریک سابق؟ عضوی از خانواده؟ خودتان؟ با نگه داشتن احساسات تلخ و ناراحت کننده گذشته ما خود را در یک چرخه منفی اسیر می‌کنیم. اگر ما خودمان را نبخشیم، احساس شرم ما را در این‌چنین حلقه‌ای حبس می‌کند. شیرالدی می‌گوید: بخشیدن اشتباهات خود و دیگران راهی برای دست‌یابی و بهبود عزت نفس است.

شاید این احساس به خاطر عشق ذاتی باشد که در وجود ما ریشه دارد که با تهی شدن از احساس نفرت از دیگران به آرامش دست می‌یابیم و نسبت به خود نیز حس بهتری پیدا می‌کنیم. همچنین وی به تفکرات و مدیتیشن بودائی درباره بخشش اشاره می‌کند که در هر زمان و مکانی می‌تواند انجام شود. در این مکتب آمده است که: "اگر به طور آگاهانه یا غیر ارادی به کسی آسیب و ناراحتی رساندم، تقاضای بخشش می‌کنم. اگر کسی دانسته یا نادانسته به من آسیبی رسانده، او را می‌بخشم و اگر از طریقی دانسته یا غیر ارادی خود را آزردم، از خویش طلب آمرزش می‌کنم.

8. به خاطر داشته باشید که شما پیشایند خود نیستید


در نهایت یکی از کلیدهای دستیابی به عزت نفس ایجاد تمایز بین شرایط شما و خودتان است. شیرالدی می‌گوید: "شناخت ارزش‌های درونی و دوست داشتن خود با وجود تمامی نواقص، پایه ای امن برای رشد شخص فراهم می‌کند. با این احساس امنیت، فرد آزاد است که با لذت رشد کند، نه اینکه از ترس شکست را قبول کند، زیرا شکست موجب احساس عزت نفس نخواهد شد".
همه ما به همراه پتانسیلی بی پایان برای یادگیری و ارزش‌های درونی به عنوان یک انسان متولد شده‌ایم و اگر هر کاستی و نقصی در ما وجود دارد نمی‌توان به این باور غلط روی آورد که ما این ارزش‌ها و معایب را در طول زمان آموخته‌ایم و مشکل از آموزش و یادگیری‌مان بوده است.
بنابراین با در نظر گرفتن مراحل ذکر شده در بالا و اندکی کوشش می‌توانید برای ارتقاء ارزش‌های خود و همان گونه که شیرالدی می‌گوید سازمان‌دهی ارزش و عزت نفس خود اقدام کنید.

منبع: سایت چی نیاز داری

کپی برداری با ذکر لینک سایت مجاز است

  • نویسنده : پرستو گله داری
    • امتیاز :
    • 3
    • 1
  • تاریخ انتشار : 1397/01/24
  • تعداد مشاهده : 6287 بار
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید