روش خوشبو کردن طبیعی منزل
استفاده از کیسه های معطر و خوشبو کننده، سابقه ای بسیار طولانی دارند.این کیسه ها در آسیا، مصر و کشورهای دیگر همچون آفریقا، مورد استفاده قرار میگرفت. قبلا آن را از برگهای آغشته به اسانس و عطریات میساختند و در خانه نگه میداشتند.
این ظرف در مراسم مذهبی هم کاربرد داشت. بعضی از آنها از پوست حیوانات تهیه میشد و اعتقاد براین بود که میتوانند خانواده را از بلا دور کند. در تمدن رم-یونان از آن برای معطر کردن لباسها استفاده میکردند . در قرون وسطی آن را به صورت بسته بندی در آوردند که از اسانس آن استفاده کنند.
هنوز استفاده از کیسه های معطر، از بین نرفته است. در قدیم در اهداف مختلفی از آن استفاده میشد و در مجموع برای خوشبو کردن محیط به کار میرفت.
.jpg)
امروزه با تزییناتی مانند: تور، روبان و گلدوزی حال و هوای قدیمی به آن بخشیدهاند. میتوان آن را در هر جایی مانند کشوها، کمدها، گنجه ها، بین بالشهای کاناپه و یا به صورت آویزان به روی مبل مورد استفاده قرار داد. در سالهای دور آن را در لابه لای لباسها و حتی پلیسه های دامن قرار میدادند.
میتوان با تزیینات و طرحهای مختلف چنین کیسه های معطری را ساخت وآن را در بسته بندی های زیبا ارائه داد.
روش تهیه کیسه معطر برای خوشبو کردن منزل
میتوان از تکه های پارچه،دستمال های گلدوزی شده و یا از تورهای غیر قابل استفاده تهیه کرد. مهم این است که پارچه انتخابی ضخیم و تار و پود آن فشرده نباشد. در غیر این صورت از آن بویی متصاعد نمیشود و همچنین سوراخهای آن زیاد نباشد، چون اسانس آن به سرعت از بین میرود. روشهای مختلفی برای درست کردن این کیسه ها وجود دارد که چند تای آن را مثال میزنیم:
-پارچه کتانی (آ سی سی) که روبان ساتن در دو رنگ دارد و با مرواریدهایی تزیین شده است.
-پارچه های دست بافت با طناب رنگی. به صورت بالش کوچک که تور بافی شده است.
دارای روبان مخملی است که در یک طرف دوخته شده و میتوان آن را آویزان کرد. کیسه کوچک( به شکل بقچه) که با نوار توری تزیین شده و روبانی به آن گره خورده و با پارچه توری به شکل مستطیل که یک حلقه چوبی روی آن مانند حلقه های پرده قرار داده شده و نوارهایی هم دارد که میتوان آن را آویزان کرد.
.jpg)
دستمالهای جیبی ابریشمی که چهار گوشه ی آن توربافی شده و روبانی هم روی آن قرار دارد. میتوان پوسته های درخت یا گیاه را در یک کیسه ی توری جمع آوری کرد.
محتویات کیسه های معطر:
میتوان برای داخل کیسه از گیاهان معطر و یا آغشته به عطریات استفاده کرد. در قدیم آن را از گیاهان مختلف خشک پر میکردند و شکل ساده تری داشت. همراه گیاهان، گلهای معطر هم در آن قرار میدادند که وقتی در کنار هم قرار میگرفتند ترکیب خوبی از مواد خوشبو کننده به دست می آمد.
مواد لازم برای داخل کیسه های معطر:
تکه های ریز گیاهان و گلهای خشک معطر. ادویه کوبیده شده، گیاهان تثبیت کننده، عطرهای روغنی، قاشق چوبی، ظرف سفالی، ظرف دربسته یا کیسه های کاغذی.

روش تهیه:
گیاه گل، ادویه و گیاه پایهای را درون ظرف بریزید و چند قطره عطر به آن اضافه کنید. آن را با هم مخلوط کنید و حدود 10 روز در یک کیسه کاغذی یا ظرف دربسته در مکانی خشک و تاریک بگذارید. هر دو سه روز یک بار مخلوط را هم بزنید تا خوب جذب شود.بعد از این دوره، با یک قاشق چوبی، دو سوم کیسه را پر کنید.
کیسه های کوچک خانگی:
این کیسه ها، خوشبوکننده، ضد حشرات، تزیین کننده خانه هستند و میتوان آنها را درون سبدی نگهداری کرد و یا به صورت حلقه ای ثابت روی دستگیره ها، مبل، کمد و جالباسی قرار داد.
- برای پر کردن شش کیسه یک شکل، احتیاج به 180 گرم مخلوط معطر است. میتوان کیسه ها را به دلخواه از مواد مختلف و یا چیزهای جانشین دیگر پر کرد و یا برای هر کیسه از یک اسانس مخصوص استفاده کرد. اما تناسب بین مواد داخل کیسه ها همیشه 60 درصد گل و گیاه و 40 درصد مواد دیگر باشد.
طرز معطر کردن لباسها:
با پارچه های مختلف و متنوع همراه با گلهای خشک معطر میتوان کمد، جالباسی و جاهای مختلف خانه را خوشبو کرد. پارچه میتواند کتان سفید یا پنبه ای چهارخانه ای باشد که آن را با دوخت زیبا به صورت حلقه یا قلب یا هر حالت جذاب دیگری درآورید.

- لاله : 120 گرم لاله خشک،30 گرم پودر پیاز زنبق، 2 قطره روغن اسانس لاله.
- الی کریس: 120 گرم الی کریس، 30 گرم پودر پیاز زنبق، 2 قطره روغن اسانس سالویا.
- فه می نی له: 120 گرم گلبرگ گل رز خشک، 30 گرم گل و برگ ورونیکا خشک، 20 گرم بهار فلفل (دارفلفل)،30 گرم پودر پیاز الی کریس، 2 قطره روغن اسانس رز.
- ماسکیله: 150 گرم اکلیل کوهی، ریحان، پلارگون معطر خشک به طور مساوی، 20 گرم سینامومو،10 گرم پودر فلفل، 5 عدد میخک، 20 گرم پودر پیاز زنبق،2قطره روغن اسانس برگامو.
کیسه های معطر در حمام:
کیسه های حمام با وسایل طبیعی و پارچه های توری تهیه میشود. میتوانید آنها را با نوارهای حصیری تزیین و درشان را ببندید و داخل آنها را بدون اینکه مواد مصنوعی بگذارید از مواد گیاهی کاملا طبیعی پر کنید. این کار به سلیقه ی شما بستگی دارد.
میتوان کیسه را روی شیر آب آویزان کرد تا وقتی قطرات آب گرم آن را مرطوب میکند اسانس آن متصاعد شود. البته باید همیشه تعدادی از این کیسهها در دسترس داشت.میتوان آنها را در ظرفهای شیشهای که دهانه ی آن را با گلهای مختلفی تزیین کرده اید، قرار بدهید. میتوانید در کنار آن صابونهای معطری هم که با گیاهان از لحاظ عطر و بو یکسان باشند قرار دهید.
بالشهای معطر
- تا دهها سال پیش تشک مانند کیسه هایی بود که از گیاهان مختلف پر میشد و آن را در مجاورت نور آفتاب خشک میکردند.در روستاها معمولا دو نوع تشک روی تختخواب میگذاشتند، یک نوع از پشم و نوع دیگر آن از گیاهان طبیعی بود. از تشک طبیعی در روزهای تابستان به خاطر خنکتر بودن آن استفاده میشد.
- داخل آن را دستهای گیاهان معطر قرار میدادند که ضد حشره هم بود.
- استفاده از بالشهای معطر هم از همین طریق به وجود آمد. در قدیم، رومیها، عاشق بالشهای معطر بودند و تعجب نکنید اگر بگوییم که (جورج سوم) بدون بالش معطر خوابش نمی برد!

روش تهیه بالش معطر:
گیاهان معطر را میتوان به صورت مخلوط در بالش قرار داد.اما این کار زیاد عملی نیست.برای این کار میتوان کیسه های کوچکی از گیاهان تهیه کرد و در گوشه و کنار تختخواب قرار داد. البته سعی شود پارچهی کیسه ها همرنگ بالشها باشد و مانند آنها تزیین و گلدوزی شود.
چگونگی پرکردن:
تهیه مواد مخلوط برای بالش مانند پر کردن کیسه هایی است که قبلا توضیح داده شده است. البته باید دقت کرد که گیاهان مناسبتری را انتخاب کرد که آرامبخش باشند.اسانسها میتواند این مواد باشد: لاله، گل نارنج، مرزنجوش، بابونه، اکلیل کوهی، ریحان، بنفشه و گل رز.
عطرهای روزانه برای خوشبو کردن منزل:
انتخاب عطر و خوشبوکننده در اتاق بسیار اهمیت دارد. عطر باید شادی بخش بوده و روی اعصاب و روان تاثیر مثبت داشته باشد. در اینجا ما سه شیوه برای تهیه بالشهای معطر اتاق نشیمن پیشنهاد کرده ایم:
عطر مخصوص شبانه برای خوشبو کردن منزل:
باز هم چند شیوه ی دیگر برای تهیه بالشهای معطر در هنگام استراحت پیشنهاد میشود:
1-80 گرم بنفشه، گلبرگ گل رز، برگ آنجلیکای خشک، 14 شاخه ثعلب خرد کرده، 10 گرم پوسته گیاه مختلف، 15 گرم پودر لاله، سه قطره اسانس آنجلیکا.
2-50 گرم بابونه، سام بوکو، 30 گرم گل اسطوخودوس خشک، 20 گرم پودر پیاز زنبق، 2 قطره روغن اسانس اسطوخودوس.
60 گرم فل چه خشک، 20 گرم پودر پیاز لاله، دو قطره اسانس رز.
80 گرم ورینا، رازک، سالویای خشک، 30 گرم پودر پیاز زنبق، سه قطره اسانس اسطوخودوس.
منبع : سایت چی نیاز داری
کپی برداری با ذکر لینک سایت مجاز است