سفر به نگین آبی الموت؛ دریاچه اوان

دریاچه اوان

در ۷۵ کیلومتری قزوین دریاچه ای قرار دارد که برای علاقه مندان به طبیعت، چشم انداز زیبایی را در ارتفاع 1815 متری از سطح دریا بوجود آورده است و پوشش گیاهی سرسبز و زیبایی، دور دریاچه را حاطه کرده است که تا پای کوه ادامه دارد. این دریاچه زیبا اوان نام دارد و "اوان" به معنای گردآمدن آب است. 

دریاچه اوان

در فصل بهار، ماه های فروردین و اردیبهشت دو فصل زیبا برای گردشگری است. سفر به دریاچه ها و کوهستان های ایران نیز همواره یکی از لذت بخش ترین فعالیت های ایرانگردان و جهانگردان ایراندوست است، شاید دریاچه اُوان برای بسیاری از هموطنان و حتی پایتخت نشینان ناآشنا باشد.

این دریاچه از جمله دریاچه های طبیعی کشور است که به واسطه چشم انداز بی نظیرش، یکی از اولویت های اصلی دریاچه گردی گردشگران ایرانی  به شمار می رود. جاده مناسب تا کنار دریاچه و امکانات رفاهی که در اطراف آن در دسترس گردشگران و طبیعت گردان قرار گرفته است، اُوان را به یکی از مقصدهای طبیعت گردی بی نظیر ایران و به خصوص قزوین تبدیل کرد.

در اطراف این دریاچه زیبا، مکان مطلوب و مناسبی برای برپایی کمپ و اقامت های شبانه وجود دارد که اوقاتی هیجان انگیز را برای گردشگران به همراه می آورد. همانند اوقات خوشی که در کنار تالاب انزلی گیلانی ها و کمپ زدن در کویر مرنجاب و مصر و دشت سوباتان می توان رقم زد.

دریاچه اوان

   منطقه الموت در دامنه کوه‌های سر به فلک کشیده البرز مرکزی و در حاشیه دره بزرگ شاهرود قرار دارد. این سرزمین کهن و افسانه‌ای، در طول تاریخ فراز و فرودهای تاریخی بسیاری به خود دیده که به نام اسماعیلیان و به‌ویژه حسن صباح اوجی دیگر یافته و همواره موردتوجه گردشگران، جهانگردان و پژوهشگران بسیاری بوده است.

جالب است که بدانید، قزوین را سرزمین غارها و قلعه ها می دانند. برای همین، بقایای قلعه شیرکوه، قلعه لمبسر، نویزرشاه، ایلان سپید، قلادوش و بسیاری قلعه‌های دیگر در کنار طبیعت بکر و چشم‌اندازهای زیبای رود گرمارود، اندج رود و رود الموت و نینه رود که همگی به شاهرود می‌ریزند، جاذبه‌های طبیعت‌گردی و گردشگری بسیاری برای منطقه و استان قزوین فراهم کرده است.

گفتنی است، جاذبه‌هایی باشکوه و به‌غایت زیبای این منطقه شامل دژهای کهن، نمای الموت از فراز قلعه‌ها، درخت چنار خونبار زرآباد، غار حاجت خانه اکوجان، آرامگاه‌های سنگی شاه کوه و حسن‌آباد است که بیش از ۳۰ بنای مذهبی تاریخی دیگر را نیز باید به آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری الموت اضافه کنیم.

مسیر سفر به دریاچه اوان

برای سفر به این دریاچه از مسیر تهران، می بایست راهی جاده قزوین به الموت شویم. جاده ای پر پیچ و خم که مانند جاده حیران، طبیعت جذابی دارد و کوهستانش با آبی بیکران، یادآور نمایشگاه عکس دچار آبی بیکران رضا کیانیان است. مناظر تماشایی مسیر، خستگی را از تن بیرون می کند. پیچ های بسیاری که در جاده وجود دارد، سبب می شود تا راننده، آرام حرکت کند و سرنشینان، بتوانند از زیبایی های مناظر اطراف لذت بیشتری ببرند.

دریاچه اوان

این دریاچه را باید یکی از زیباترین دریاچه های کشور دانست. در فاصله هفتاد و پنج کیلومتری قزوین و در منطقه ای کوهستانی، این دریاچه واقع شده و به خاطر موقعیت ویژه آن که چشم اندازی عالی دارد، گردشگران بسیاری را شیفته طنازی خود کرده است. دریاچه ای در ارتفاع هزار و هشتصد متری از سطح دریا، جایی است که شما را به ضیافت چشم اندازهای هیجانی و طبیعتی راز آلود می برد.

البته همچون مازیچال و فیلبند، شما به مهمانی ابرها نمی روید. اما آبی آسمان و مناظر دیدنی اطراف، بخشی از شکوه طبیعت فوق العاده ایران در برابر دیدگان شما را به تصویر می کشد که قدرت نقاش طبیعت قزوین را تداعی می کند.

در تاریخ بیستم بهمن سال ۱۳۸۹ هجری شمسی، این دریاچه به عنوان هشتاد و نهمین اثر طبیعی ملی کشور به ثبت رسید و امیدواریم در آینده ای نه چندان دور، در فهرست پیشنهادهای ایران برای ثبت جهانی قرار بگیرد و افتخاری دیگر به کارنامه سرزمین پر افتخار قزوین اضافه شود.

بی شک، یکی از جذاب ترین فعالیت ها در سفر به این دریاچه جذاب قزوین، عکسبرداری است. زلالی آب دریاچه و شکوه درختان و گیاهانی که در اطراف قرار دارند،‌ به اندازه کافی به شما مناظر شگفت انگیز معرفی می کند که بتوانید با لنز دوربین خود شکار کنید. اگر در ساعت اولیه صبح به این دریاچه سفر کنید، به دلیل سرد بودن محیط و آب نسبتا گرام دریاچه اُوان، مه غلیظی در اطراف دریاچه مشاهده می شود که بر جذابیت های عکسبرداری شما می افزاید.

این منطقه، یکی از مقصدهای کوهنوردی اهالی قزوین است. اگر شما هم حس و حال کوهنوردی در ایام بهار را دارید، از این فرصت استفاده کنید. برخی از تورهای گردشگری قزوین و تهران، سفر به این دریاچه را با فرصت های کوهنوردی همراه می کنند که جذاب و لذت بخش است. مخصوصا مشاهده منطقه از بلندای کوه های سر به فلک کشیده آن، جذابیت های فراوانی به خصوص برای عکاسان طبیعت گرد دارد.

یکی دیگر از جذابیت های این دریاچه، حضور پرندگان بومی و مهاجر است که فرصت های خوبی را برای عکاسی از آنها و تماشای این مخلوقات زیبا از نزدیک فراهم می کند. قو، غاز و مرغابی به این دریاچه می آیند و لحظه هایی شگفت انگیز را در برابر دیدگان مسافران اُوان خلق کرده و می روند. به هر حال، پرنده نگری، یکی از فعالیت های گردشگری جذاب و البته مسئولانه است که باید در فصل بهار به آن توجه داشت و از این فرصت برای آشتی با طبیعت و حفظ محیط زیست استفاده نمود.

ملزومات سفر به دریاچه اوان

دریاچه اوان در فاصله تقریبا زیادی با شهر است پس بهتر است غذا و خوراکی به همراه داشته باشید. اگر قصد دارید شب را در کنار دریاچه سپری کنید بهتر است لباس گرم و هیزم نیز به همراه خود ببرید چرا که شب های تابستان نیز در این منطقه سرد است و با توجه به نبود هیزم در اطراف دریاچه با مشکل مواجه می شوید. می توانید هیزم یا ذغال را از رجایی دشت نیز تهیه نمایید.

سرویس های بهداشتی و تخت هایی برای نشستن و چند بوفه، از جمله ظرفیت های رفاهی منطقه برای گردشگران است. البته فضاهایی برای پارک خودرو و کمپ زدن نیز در اختیار مسافران قرار دارد.

منبع: سایت کارناوال

  • نویسنده : محجوبه امانی
    • امتیاز :
    • 0
    • 0
  • تاریخ انتشار : 1397/02/30
  • تعداد مشاهده : 3622 بار
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید