عوامل و درمان دررفتگی ناف :
دررفتگی ناف، بیماری است که بنا به دلیلی، ناف از محل اصلی خود جابجا می شود؛ که گاها تشخیص آن سخت است و نیاز به معاینه دقیق و دادن اطلاعات صحیح به پزشک دارد. ناف به هر سمتی که جابه جا شود به امعا و احشای همان بخش فشار وارد می کند و جا انداختن ناف یکی از بهترین درمان ها می باشد.
عوامل در رفتگی ناف :
دررفتگی ناف در برخی افراد قابل مشاهده است، اما برخی از آنها قابل مشاهده نبوده و تنها با معاینه توسط متخصص این حوزه قابل شناسایی و تشخیص است. هیجانات ناگهانی و به اصطلاح یکه خوردن، استرس، بلند یا جابه جا کردن اجسام سنگین، بلند کردن نامناسب بار؛ مخصوصا با معده خالی و مشکلات روحی و روانی نیز از دیگر عوامل بروز این عارضه است، چرا که هیجان یا استرس ناگهانی، انقباضاتی در ماهیچه های بدن از جمله ماهیچه های شکمی به وجود می آورد که ممکن است منجر به در رفتگی ناف و عدم توازن و تعادل بدن شود.
بهتر است بدانید ناف حفره ای است روی شکم که در آن فیبرهای عصبی و سمپاتیک جمع شده است و بعبارتی تجمع سلول های عصبی می باشد. از طریق شاخه های عصبی یکسری عملکردهای حیاتی نظیر ترشح آدرنالین و انقباضات روده ای را کنترل می کند. همچنین انرژی را به کل بدن می رساند و نقش مهمی در توسعه گردش خون و کنترل زندگی انسان بازی می کند تا جایی که بعضی از حکما آنرا مغز دوم میدانند!

خرید اینترنتی اسپینرپاسور
وقتی ناف انسان سالم و مستحکم باشد، مرکز بدن او قوی است و این روی انرژی فیزیکی او تاثیر میگذارد و از نظر ظاهری هم بی تاثیر نخواهد بود. ناف عمیقا به سیستم گوارش ما مرتبط است. از این رو هرگونه عدم تعادل در ناف منجر به ترش کردن، سوء هاضمه، یبوست، سخت شدن حرکات و افزایش ناگهانی وزن میشود. به طور معمول جابجایی ناف با ضعف ناحیه لگن که با روده بزرگ مرتبط است رابطه مستقیم دارد.
با توجه به مراجعین، اکثرا در مردها؛ ناف به سمت چپ و در زنان به سمت راست حرکت می کند. اگر یک بار این اتفاق برای کسی بی افتد ممکن است برای بار دوم هم برای او، اتفاق بی افتد. اگر کسی شدید بیمار است و بیماری او را تشخیص ندادند لازم است ناف او بررسی شود. جابجایی ناف در زنان بیشتر است و ممکن است باعث قاعدگی نامنظم، افزایش درد و خونریزی شود.
پیشگیری از افتادن ناف و دررفتگی ناف
تقویت عضلات شکم و پهلو ( مرکز بدن ) :
- مستقیما بر روی پشت خود دراز بکشید، کف دست صاف روی زمین باشد، پاها راست و با هم حرکت کنند.
• همین طور که نفس عمیق می کشید هر دو پا را باهم بالا بیاورید تا زاویه 30 درجه و به مدت 10 ثاتیه نگه دارید.
• سپس پاها را تا زاویه 60 درجه بالا بیاورید، دوباره آن را برای ده ثانیه نگه دارید،
• سپس 90 درجه و آن را دوباره نگه دارید برای 10 ثانیه.
• سپس به همان صورت در حالی که نفس عمیق می کشید برگردید.
• پاها را به آرامی روی زمین قرار دهید، پس از کمی استراحت تمرین را 3 تا 6 بار تکرار کنید، این تمرین هم برای درمان و هم پیشگیری توصیه می شود.
مزایای این حرکت :
• این تمرین باعث تقویت روده ها، حذف یبوست، جلوگیری ازتشکیل گاز، چاقی و بهبود سیستم گوارش می شود.
• در جلوگیری از جابجایی ناف، بیماری های قلبی، درد معده، و مشکلات تنفسی مفید است.
• این تمرین به ویژه برای کمر درد مفید است، به شرطی که با استفاده از یک پا در یک زمان انجام شود.
تشخیص و درمان در رفتگی ناف :
بعد از مراجعه به پزشک و انجام معاینه، آزمایش و سونوگرافی با تجویز پزشک، باید بیماری های احتمالی بررسی شود. در صورتی که بیماری خاصی تشخیص داده نشد احتمال دررفتگی ناف را مطرح نمایید. در هند برای تشخیص دررفتگی ناف توسط اندازه گیری فاصله شصت پا تا ناف، استفاده میکنند. شیوه کار بدین صورت است که بیمار روی سطح کاملا صاف به پشت میخوابد، سپس توسط نخ یا طناب فاصله شصت پا راست نا ناف را اندازه میگیرند، سپس فاصله شصت پا چپ تا ناف را اندازه میگیرند. این دو فاصله باید برابر باشد. برای مردان میتوان فاصله شصت پا تا نوک سینه را اندازه گرفت.
برای درمان انواع دررفتگی ناف، شیوه های متفاوتی مثل جا انداختن ناف توسط حرکات یوگا، جا انداختن ناف توسط بادکش و درمان به وسیله ماساژ وجود دارد که در برخی موارد یکی از این تکنیک ها کافی و در مواردی هر سه در کنار یکدیگر برای درمان به بیمار توصیه می شود؛ البته این شیوه ها باید متناسب با شرایط و وضعیت بیمار تجویز شوند. بیمار باید بداند که بعد از درمان خیلی باید احتیاط کنید چون دوباره ممکن است ناف جابجا شود.
در اثر در رفتگی ناف،گردش خون در آن ناحیه دچار مشکل و اختلال می شود. بنابراین اگر ناف به سمت راست بدن دررفتگی داشته باشد، کبد در فشار قرار گرفته و دچار اختلال می شود؛ اما وقتی ناف به سمت چپ بدن متمایل شود، طحال و معده تحت فشار قرار می دهد و عملکرد آن ها را که خنک کردن بدن است تحت تاثیر قرار می دهد.
در نتیجه موجب افزایش حرارت بدن و ایجاد بیماری می شود. همینطور دررفتگی ناف در جهت های متفاوت، ممکن است بیماری های متنوعی را با خود به همراه بیاورد. به عنوان مثال ممکن است یک نفر فکر کند طحالش دچار اختلال است اما هر چه جست و جو می کند مشکلی در طحال پیدا نمی کند.
این به آن خاطر است که دررفتگی ناف به سمت طحال و فشاری که در آن ناحیه به دلیل دررفتگی به وجود آمده، منجر به بروز ناراحتی طحال شده است. در این حالت با استفاده از جابه جا کردن ناف و کارکردن روی پرده(صفاق)، می توان مشکل را حل کرده، بیمار را درمان کرد و بدن وی را به تعادل رساند.
درمان در رفتگی ناف توسط تمرین یوگا:
روی زمین بنشینید پای راست را روی پای چپ که صاف روی زمین دراز کرده اید قرار دهید سپس به سمت چپ خم شوید و به سمت نوک شصت پا خود را بکشید و آنرا لمس کنید. سپس به حالت اول برگردید و این کار را تا 10 مرتبه انجام دهید. تمرین را برای سمت دیگر نیز تکرار کنید.


اگر شما هم تجربه ای در درمان این بیماری دارید برای ما ارسال کنید.
منبع : چی نیاز داری
کپی برداری با ذکر لینک آزاد است.
سوال: باسلام من ضربان شدید بالای ناف دارم چند روز میشه ودچارکسالت بی اشتهایی و افسردگی و اضطراب شده ام وافکار وسواسی هم زیادشده آیا میتونه جابجایی ناف باشه البته من ورزش نمی کردم ولی مدتی واسه وزن کم کردن به شدت روی تردمیل دویدم و دراز و نشست زیادانجام دادم بعداز این ورزش اینطور شدم راهنمایی کنید ممنونپاسخ: نشانه های دررفتگی ناف عبارت است یبوست، مشکلات معده، کم شدن اشتها، کاهش حرکات بدنی و دل درد که اینها خود باعث می شود زندگی فرد مختل گردد و دچار اضطراب می گردد و کم کم این مسئله حاد تر می شود. حرکت های ناگهانی می تواند باعث دررفتگی ناف شود اگر ناگهان از تردمیل پیاده و سوار شوید یا حرکت های غیرمتعارف روی تردمیل انجام شود، می تواند باعث دررفتگی ناف شود.
سوال: سلام پیش چه دکتری باید بریم مم هرجا میرم میگن سر در نمیاریم
پاسخ: سلام .برای درمان دررفتگی ناف باید نزد متخصص طب سنتی و شخصی که تخصص ناف گیری دارد، بروید
سوال: سلام من چند روزی هست ک بالی نافم به سمت چپ ضربان داره و بعضی اوقات هم ی درد خفیف میخاستم بدونم امکان داره نافم افتاده باشه هیچ مشکل دیگه ای هم ندارم
پاسخ: ببینید در روزهای گذشته کاری انجام دادید که بتونه علت افتادگی ناف باشه (علت های دررفتگی ناف در مقاله آمده است). همانطور که اشاره شده دررفتگی ناف با علائمی از جمله شکم درد، کاهش حرکت بدنی، یبوست و کم اشتهایی و ... دردها و ناراحتی های بدون علت همراه است. اگر درد شما ادامه دارد بهتر است ابتدا نزد پزشک عمومی بروید شاید درد و ضربان شکم شما علت دیگری داشته باشد.
سوال: من 7 ماه هست که با دردی در ناحیه ی شکم دقیقا پشت معده و در موازات شانه ها درگیر هستم.
به بیش از 5 پزشک متخصص مراجعه کردم،آندوسکوپی،رادیولوژی،2 بار سونو گرافی ،اکو و بیش از 6 بار آزمایشات مختلف دادم ولی تشخیصی حاصل نشده است و همچنان بعد از 3 الی 4 ساعت خواب با درد در ناحیه ای که عرض کردم و متعاقبا درد در ناحیه ی قفسه ی سینه و پهلوها بیدار می شود.
پاسخ: در توضیحات خود کامل به نشانه های در رفتگی ناف اشاره ای نکردید. این بیماری بیشترتوسط متخصصین طب سنتی تشخیص داده و درمان می شود. درمان با توجه به وضعیت بیمار از طریق ماساژ و ورزش یا بادکش ناحیه شکم انجام می شود
سوال: سلام. میخواستم بپرسم در رفتگی ناف باعث کمر درد و بی نظمی عادت ماهانه هم میشه؟ من مدت طولانی است که سمت چپ نافم درد میکنه و هم ضربان داره بعد از ماساژ درد برای مدتی هم از قسمت سمت چب نافم هم درد کمرم از بین میره و بعد ازبین رفتن درد در همون قسمت نباید به سمت چپ بخوابم به محض اینکه به سمت چپ بخوابم دوباره درد شروع میشه.آیان درد قیمت سمت چپ نافم ربط به روده ها نداره؟ آیا در رفتن ناف در آینده برای باداری یک خانوم و یا حتی باردار شدن و یا نشدن ربطی داره
پاسخ: سلام متاسفانه دررفتگی ناف، دردها و ناراحتی های گوناگونی برای فرد ایجاد می کند که مواردی که شما ذکر کردید هم می تواند باشد . این را بدانید که دررفتگی ناف اغلب به علت سستی عضلات شکم رخ می دهد پس بهتر است قبل از اقدام به بارداری با ماساژ و تمرینات تقویتی عضلات خود را قوی کنید زیرا در طول بارداری بخوبی این کار را نمی توان انجام داد. دررفتگی ناف ربطی به بارداری ندارد و تداخلی باهم ندارند جز اینکه خانم باردار ممکن است درد وناراحتی بیشتری داشته باشد